Please note, Waddesdon will be completely closed 29 June–5 July with the exception of the ticketed live music events. From 6-8 July the property reopens but there will be potential disruption to the Manor.

The live music events from 2-5 July are organised by Senbla. The grounds of Waddesdon have been hired as a venue only, and our staff are not involved in the organisation of these concerts. For any enquiries relating to these concerts, please contact Senbla here or email info@senbla.com

We will be responding to emails in due course.

Share:

Your visitGrounds

Windmill Hill

The Rothschild Foundation at Windmill Hill continues the grand tradition of Rothschild architectural patronage in the Vale of Aylesbury. With spectacular views, an old dairy farm has inspired a place to enjoy cutting-edge art and architecture, as well as providing spaces for the Waddesdon Archive, offices and performances.

Designed by Stephen Marshall Architects of London, the building celebrates the conservation and environmental work of the resident Rothschild Foundation. It also houses the archives of the Waddesdon Rothschilds.

Today, Windmill Hill hosts conferences and a range of other events – from car launches to bespoke dining.

Find out more about Windmill Hill as a venue

Out of the landscape

In the 1870s, it was the surrounding landscape that first drew Ferdinand de Rothschild to Waddesdon. These views are brought into the building and courtyards, both defining and enhancing them.

Subtle landscaping allows the building to emerge out of the surrounding fields on your approach, contrasting with the more formal aesthetic of the courtyards.

A farm transformed

The new buildings broadly mirror the footprint of the former dairy farm: two of the original red brick barns were retained.

Vernacular features of the farm buildings have been given contemporary expression, for example, in the use of metallic roofs, vertical louvred screens, oak shutters, stone and render.

Sustainability

Sustainability has inspired ground source heating and grey water recycling. Deep eaves and screens protect the Reading Room and offices from the sun. Shutters allow natural ventilation.

The Archive stores have very thick walls that allow a stable environment for the documents without the need for air-conditioning. It is one of Britain’s largest naturally cooled archives.

A place for art

A growing collection of modern and contemporary art complements the building and its environment.